2019-08-26 11:23:56• hírek • x

Hagyományos, egészséges és valóban laktató: ilyen a szatmárnémeti Hajdú pékség kenyere

Térségünkben a kenyér igazán fontos része az étkezésnek. Az egyik legalapvetőbb ételként napi szinten, akár több alkalommal is fogyasztjuk, így nagyon nem mindegy, milyen alapanyagokból és technológiával készített karéjt majszolunk reggelire, ebédre vagy vacsorára.

A szatmárnémeti Hajdú pékség vevői számára a lehető legjobbat nyújtja: adalékanyagoktól mentes, friss pékáruval szolgálnak Szatmárnémeti több pontján, immár négy hónapja. Varga Kálmán tulajdonossal beszélgettünk, miért tartják kiemelten fontosnak, hogy csak hagyományos módon készített termékeket helyezzenek ki polcaikra, illetve szállítsanak ki a partnerüzleteik számára.

 

Nem csak a puha friss. A puffancs nem biztos, hogy egészséges

 

„Személyesen én szállítom ki partnereink számára a még meleg, ropogós készítményeinket. Mindeközben nem egyszer tapasztaltam már, a közértek vásárlói végig próbálják a kenyereket, s a legpuhábbat veszik le a polcról. Nos, a Hajdú kenyerek nem ebbe a szivacs kategóriába tartoznak. Hiába illatoznak még langyosan a polcon, az emberek nem ezeket emelik le. Miért? Mert elterjedt az a téves közhiedelem, miszerint a jó pékáru puha, sémára szabott és puffancs. Ha tudnák a vevők, mit tesznek ezekbe a gyártók és hogyan készítik őket, lehet, többet hozzájuk sem nyúlnának!” – mesélte a tulajdonos.

 

A kenyér is lehet egészséges, és cukorbetegként, vagy magas vérnyomással sem kellene lemondani róla teljes egészében – vélte Varga.

 

 

„Én is cukorbeteg vagyok, de a saját kenyereinkből meg tudok enni minden nap egy-egy adagot és mégsem lettem rosszabbul. Persze, fontos a mértékletesség, de a legfontosabb: én tudom, mi mit teszünk az áruba. Ezt szeretném most megosztani mindenkivel. Ezekben a veknikben nincs más, mint liszt, előző napi kovász, só, víz, élesztő és krumpli. Sem cukrot, sem puffasztó anyagot és más adalékot sem használunk. Ugyanaz az egészséges recept, mint dédanyáink idején, és nem csak…” – mondta, majd hozzátette, a kovászt is tradicionális módon készítik elő. 

 

Az alapanyagok összekeverése, a gyúrás, a kelesztés és a sütés sem különbözik sokkal a száz évvel ezelőtti, házi jellegű módszertől. Az összegyúrt tésztát például négy órán keresztül hagyják kelni, majd fatüzelésű téglakemencében sütik aranybarnára.

 

Nincs sorozatban gyártott kenyerük, és nem is lesz

 

„Készítményeink sosem néznek ki sorozatgyártmánynak: mindegyik sütés egyedi jelleggel bír, hiszen más lesz a hőfok, a hőeloszlás, a levegő és az illat a kemencében. Egészséges és egyben izgalmas választás a kenyérszeretők számára.” – osztotta meg a tulajdonos, aki arról is beszámolt, hogy nemcsak fehér kenyeret, hanem teljes kiőrlésűt is készítenek, mely még egészségesebb betevő falat a cukorbetegek vagy a magas vérnyomással élők számára. Ezt is hagyományos módon, cukor és adalékanyagok nélkül állítják elő, odafigyelve minden egyes apró részletre, amitől a pékáru kellemes illatúvá és ízletes zamatúvá válik.

 

 

A Hajdú pékség üzletei immár négy hónapja, töretlen sikerrel várják vásárlóikat.

 

A törzsvásárlók tábora egyre szélesebb, s újabbnál újabb érdeklődőkből, kóstolni vágyókból sincs hiány. Ennek köszönhetően, bár az ide vezető út nem volt könnyű, a pékség jelenleg teljes kapacitással üzemel. A növekvő érdeklődést pedig bővítéssel, további beruházásokkal kívánják kiszolgálni. Ehhez azonban további munkatársakra lenne szüksége a vállalatnak, így pékek jelentkezését várják. 

 

Varga Kálmán tulajdonos és családja ezúton szeretné megköszönni a vevőközönség elköteleződését a hagyományos és egészséges termékek, a Hajdú pékség termékei mellett. E nélkül a helyi bolthálózat nem itt tartana.

 

A tulajdonos pedig köszönetet mond az összes munkatársának, akik mellettük vannak. Különösen a leendő vejének, a lányának és a fiának, akik szintén a pékségben dolgoznak. Külön megköszöni a fő pék, Szűcs Miklós kitartását és a jó tanácsait.

 

 

Jöjjön el Ön is, és kóstolja meg a tradicionális, egészséges kenyérféléket! 


A Hajdú pékség szatmárnémeti boltjait a Kispiacon, a Május 14. téren (Piata 14 Mai), az 16-os lakónegyedi Astronautilor utca 7-es szám alatt és a 17 lakónegyedi Independentei utca UH55 szám alatt találja. Nyitvatartás: hétfő-péntek 8:00-17:00, szombat 8:00-12:00, vasárnap: ZÁRVA.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: